Kesihatan

7 Petua Untuk Menjadikan Seks Pagi Lebih Seronok, Mari Cuba!

Selain pada waktu malam, waktu seks yang paling menyeronokkan adalah pada waktu pagi aka seks pagi. Aktiviti ini semakin popular kerana dianggap sebagai dorongan sebelum menjalankan aktiviti yang akan dijalankan.

Adakah seks pagi dengan pasangan tidak apa-apa, tetapi jangan lupa sarapan pagi, okey? Jadi, apa yang harus dilakukan terlebih dahulu? Sarapan pagi atau seks pagi?

Baiklah, untuk mengetahui jawapannya, mari lihat ulasan penuh di bawah!

Baca juga: Adakah Seks Rasa Membosankan? Anda dan Rakan Anda Harus Mencuba Cara Ini Untuk Mengatasinya!

Yang pertama: Sarapan atau seks pagi?

Tenaga diperlukan ketika melakukan hubungan seks. Namun, sebenarnya, jika anda melakukan hubungan seks setelah makan berat, ia berpotensi merosakkan momen istimewa anda, anda tahu!

Ini kerana proses pencernaan memerlukan banyak tenaga dan darah. Kedua-dua perkara ini sangat penting untuk prestasi tubuh lelaki semasa melakukan hubungan seks.

Apabila seorang lelaki makan banyak dan melakukan hubungan seks selepas sarapan pagi, darah dan tenaga yang diperlukan untuk ereksi dihantar ke perut untuk dicerna.

Bagi wanita, perut yang berat kerana kenyang cenderung mengganggu dorongan seks mereka. Ini dapat membuatnya merasa kembung dan tidak dapat bergerak banyak.

Nah, ketika wanita melakukan hubungan seks setelah makan atau sarapan pagi, mereka cenderung tidak merasa senang dalam apa jua bentuk.

Petua untuk dilakukan seks pagi selesa

Sekiranya anda mahu lakukan seks pagi, anda harus tahu bagaimana menyesuaikan seks pada waktu pagi agar lebih menyeronokkan?

Dilaporkan Garis Kesihatan, berikut adalah beberapa petua untuk anda yang ingin melakukannya seks pagi:

1. Tetapkan penggera lebih awal

Melakukan hubungan seks pada waktu pagi boleh dilakukan dengan rutin pagi yang biasa anda lakukan, tetapi anda boleh mengelakkannya dengan menetapkan penggera anda sekurang-kurangnya 20 minit lebih awal.

Atau jika anda ingin menikmati seks lebih lama, anda boleh menetapkan penggera 1 jam lebih awal dan melakukannya sebelum mandi.

2. Lakukan dengan pantas

Sekiranya anda tidak mahu menukar tidur berharga anda untuk seks pada waktu pagi, anda masih boleh melakukannya seks pagi anda tahu, misalnya dengan mandi bersama. Anda boleh lakukan kuki ketika anda mandi dengan pasangan anda.

3. Pilih kedudukan yang paling selesa

Semasa melakukan seks pagi pada waktu pagi, selalunya anda akan berasa gementar. Tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh bersenang-senang, anda tahu.

Untuk mengatasinya, anda boleh melakukan posisi yang kurang rumit, seperti sudu atau gaya anjing. Ini dapat membuat anda merasa bahagia tanpa perlu melakukan banyak pergerakan.

4. Lakukan foreplay

Tidak mood atau tidak dalam suasana hati yang baik adalah salah satu perkara yang sering berlaku ketika anda ingin melakukan hubungan seks.

Sekiranya ini berlaku, lakukanlah foreplay. Anda boleh menggoda pasangan anda dengan merangsang zon erogen antara satu sama lain, seperti puting, telinga belakang, atau leher.

Apabila anda atau pasangan anda mula mempunyai mood untuk bercinta, anda boleh memintanya mengucapkan kata-kata seksi. Dan apabila ia berjaya meningkat mood, anda boleh mula melakukan hubungan seks dengannya.

5. Elakkan bau mulut

Apabila anda bangun, kadang-kadang nafas anda akan mempunyai bau yang tidak menyenangkan. Tetapi jangan biarkan ini menjadi alasan untuk menghentikan anda daripada melakukan seks pagi.

Untuk mengelakkan nafas berbau, simpan pudina di dekat tempat tidur anda, atau anda boleh mengelakkan posisi bersemuka.

gaya anjing, sudu, dan teratai adalah kedudukan yang sempurna jika anda ingin mengelakkan bau mulut pada pasangan anda pada waktu pagi.

6. Mencium

Seks tidak kelihatan sempurna jika dilakukan tanpa mencium. Oleh itu seks pagi terasa lebih seronok, lakukan ciuman di bahagian luar bibir, seperti leher, puting, perut, bahu, dan bahagian badan yang lain.

Memberi ciuman di kawasan itu dapat memberikan semua keakraban tanpa membuat anda takut akan bau nafas pada waktu pagi.

7. Sesuaikan pencahayaan di bilik tidur

Cahaya matahari dapat menetapkan mood yang sempurna untuk seks pada waktu pagi. Tetapi jika anda tidak suka melakukan hubungan seks dengan cahaya, anda boleh melakukan hubungan seks di bawah penutup atau anda juga boleh menutup tirai.

Berikut adalah beberapa petua yang boleh dilakukan seks pagi yang boleh anda cuba. Jangan lupa untuk menyesuaikan diri dengan keselesaan anda dan pasangan di rutin pagi, OK!

Rujuk keadaan kesihatan anda melalui Aplikasi Kesihatan Grab. Doktor yang dipercayai kami sedia membantu anda 24/7.