Kesihatan

7 Petua untuk Kehidupan Seksual Pasangan Berkahwin Jarak Jauh untuk Tetap Bergaul

Menjadi perkahwinan jarak jauh atau perkahwinan jarak jauh (LDM), boleh membuat anda berada dalam kedudukan yang sukar dan tidak senang. Tidak dapat tidak, kehidupan cinta dalam rumah tangga menjadi lebih mencabar.

Agar tidak membosankan dan pada akhirnya hanya membuat hubungan tidak terasa, mari kita lihat beberapa petua agar kehidupan seksual dalam perkahwinan jarak jauh dapat tetap intim di bawah ini.

Baca juga: Perlu dielakkan, 8 jenis makanan ini dapat mengurangkan dorongan seks

Bervariasi dalam komunikasi

Perkara pertama yang mesti disedari oleh pasangan perkahwinan jarak jauh adalah pentingnya menjaga komunikasi.

Bukan hanya memanggil atau mengirim pesan, Anda juga harus lebih kreatif dalam menyusun komunikasi yang ada, sehingga anda dapat menjaga kehidupan seks anda menyenangkan.

Cuba selitkan mesej seksi secara berkala. Ini akan membantu anda merasakan kehadiran satu sama lain, sambil mengekalkan percintaan dalam rumah tangga.

Kejutan dengan hadiah 'nakal'

Suka atau tidak, jarak jauh akan menghadkan perjumpaan fizikal antara anda berdua. Lalu bagaimana untuk mengalahkannya jika anda saling merindui?

Salah satunya adalah dengan memberikan kejutan dalam bentuk hadiah yang 'nakal' secara spontan.

Tidak perlu menunggu saat perayaan tertentu untuk melakukan ini. Dengan memberikannya kejutan, hadiah ini dapat membantu mengurangkan kerinduan untuk kehadiran fizikal antara anda berdua.

Lakukan sekali-sekala seks telefon

Jangan sia-siakan perkembangan teknologi yang kini ada di hadapan anda berdua. Di tengah kesibukan anda, selalu luangkan masa untuk melakukan sesuatu seks telefon, atau video seks bersama-sama dengan pasangan.

Pastikan anda menyetujui waktu lebih awal, sehingga anda dapat mengetepikan waktu tertentu untuk melakukannya.

Perlu diingat juga bahawa tidak semua orang merasa selesa dengan keintiman digital. Oleh itu, selalu bincangkan batasan individu mengenai gambar, seks telefon, atau penggunaan kamera web antara anda berdua, ya.

Tetapkan suasana

Lokasi yang berbeza tidak bermaksud anda akan kekurangan tempat untuk melakukan perkara-perkara romantis. Dengan sedikit kreativiti, anda dan pasangan anda bahkan dapat membuat bilik intim yang terasa seperti berada di bawah bumbung yang sama.

Anda hanya perlu melakukan beberapa perkara, seperti menghias bilik dengan pernak-pernik tertentu. Carilah seseorang yang dapat membawa aura penuh cinta ketika melakukannya panggilan video seks dan seumpamanya.

Baca juga: 5 Petua Menggunakan Alat Bantu Seks Untuk Tetap Selamat dan Selesa

Kongsi fantasi seksual anda

Apalagi pasangan yang dipisahkan dengan jarak jauh, orang yang sudah berkahwin dan tinggal di bawah bumbung yang sama, kadang-kadang mereka sering merasa enggan untuk menyampaikan apa yang mereka mahukan mengenai seks kepada pasangan mereka.

Sekiranya anda tidak pernah melakukan ini sebelumnya, itu tidak bermakna anda tidak boleh mencubanya. Ini adalah masa yang tepat untuk memulakan, supaya anda dapat mengatasi jarak jauh dan menjadikan kehidupan seks anda romantis.

Sangat mudah, cuba sampaikan fantasi seksual anda melalui telefon atau tulis secara bergantian dengan pasangan anda untuk membuat buku harian.

Ini bukan sahaja dapat membuat anda mencuba perkara baru, ini juga dapat menjadi kaedah untuk mengetahui keinginan mendalam mengenai hubungan seksual antara anda berdua.

Jangan lupa perjumpaan tatap muka

Sekiranya anda dan pasangan anda dapat bertemu satu sama lain sekurang-kurangnya sekali seminggu atau sebulan sekali, luangkan masa untuk menebus kekurangan hubungan intim yang telah lama anda terpisah.

Lakukan perkara yang menyeronokkan seperti keluar makan bersama, berehat di rumah, pergi ke taman, dan seumpamanya. Ini akan menambah asmara yang hilang selagi anda terpisah dengan jarak dan tempat.

Setia

Akhir sekali, perkara paling penting yang harus anda lakukan adalah setia antara satu sama lain.

Pastikan untuk terus berkomitmen kepada pasangan anda dan bincangkan secara terbuka sebarang batasan dan situasi yang mungkin membuat anda merasa tidak selesa.

Selagi anda jujur ​​antara satu sama lain, tidak ada sebab anda tidak dapat menghabiskan masa.

Rujuk masalah kesihatan dan keluarga anda melalui perkhidmatan Good Doctor 24/7. Rakan doktor kami bersedia memberikan penyelesaian. Ayuh, muat turun aplikasi Doktor Baik di sini!