Kesihatan

Posisi Seks Teratai Boleh Meningkatkan Orgasme Yang Anda Ketahui, Sudah Tahu Caranya?

Terdapat banyak posisi seks yang boleh anda cuba dengan pasangan anda. Bermula dari anjing kecil, mubaligh, wanita di atas, dan lain-lain. Kedudukan seks pilihan andaboleh memberikan rasa yang berbeza.

Tetapi pernahkah anda mendengar kedudukan teratai? Tahap seks satu ini sebenarnya dapat meningkatkan orgasme dan keakraban dengan pasangan anda, anda tahu. Ingin tahu bagaimana? Mari kita ketahui lebih lanjut mengenai kedudukan seks satu ini!

Apakah kedudukan seks teratai?

Seks Tantrik atau seks tantrik Ini adalah meditasi yang berasal dari kepercayaan Hindu dan Buddha. Tujuan seks tantrik adalah untuk menyatukan pasangan secara fizikal dan rohani.

Seks tantrik akan mengajar pasangan untuk berhubungan secara senyap. Nah, kedudukan seks teratai ini adalah sebahagian daripada seks tantrik yang bertujuan untuk membina lebih banyak keakraban antara pasangan.

Faedah kedudukan seks teratai

Melalui tulisannya di halaman Besthealthmag, Cheryl Fraser, Ph.D., seorang psikologi dan ahli terapi dari Duncan juga menuliskan beberapa sebab mengapa anda harus mencuba kedudukan seks ini dengan pasangan anda.

PertamaPosisi seks teratai akan mewujudkan keakraban yang lebih mendalam dengan pasangan anda. Anda dan pasangan dapat merasa lebih dekat, lebih penyayang, dan lebih memaafkan.

Kedua, anda akan merasa lebih banyak kepuasan daripada biasa. Menurut Cheryl, posisi seks ini menjanjikan lebih banyak keseronokan, kegembiraan, dan kepuasan mendalam daripada posisi seks lain.

Ketiga, yang paling penting, kedudukan seks ini dapat meningkatkan peluang orgasme. Selain itu, orgasme yang berterusan juga dapat membuat anda berhubung lebih jauh dengan pasangan anda.

Baca juga: Tuan-tuan, adakah anda tahu petua supaya seks pada 'malam pertama' tidak menyakitkan?

Cara melakukan kedudukan teratai

Untuk melakukan kedudukan teratai, mulailah dengan menghadap satu sama lain dan saling memandang satu sama lain. Salah seorang daripada anda dan pasangan anda mesti duduk bersila. Kemudian salah seorang dari mereka duduk di pangkuannya dan menggantung kakinya di atas kaki yang lain.

Kemudian pastikan anda dan pasangan membungkus lengan anda di piring dan di leher. Kemudian, dekatkan kepala anda ke kepala pasangan. Ini boleh dengan menyentuh pipi masing-masing atau menyentuh dahi masing-masing.

Setelah anda merasa berada dalam posisi yang selesa, mulailah dengan menarik nafas dalam dan perlahan bersama. Pastikan anda dan pasangan anda mempunyai irama pernafasan yang sama.

Kemudian mula bergerak bersama-sama dengan saling merangsang. Pastikan anda menemui aliran dan irama yang terasa baik sehingga anda dan pasangan anda dapat mengaktifkan tenaga seksual bersama-sama.

Cuba berhubung dengan badan anda melalui nafas. Dengan cara itu anda dapat merasakan keseronokan dan tenaga seksual di seluruh badan anda. Setiap kali anda melakukan pergerakan yang merangsang, gunakan nafas untuk memprovokasi orgasme.

Kedudukan seks yang satu ini bahkan boleh membuat anda merasa syahwat di seluruh badan tanpa penembusan ketika masih berpakaian lengkap. Tetapi untuk mencapai ini, anda memerlukan latihan.

Selain itu, dilaporkan oleh WebMD, kedudukan teratai juga ramah bagi wanita yang mengalami menopaus.

Baca juga: Agar pengantin baru hamil dengan cepat, mari ikuti 5 cara untuk melahirkan anak!

Petua dan trik untuk melakukan hubungan seks dengan kedudukan teratai

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kepuasan seksual anda semasa melakukan kedudukan teratai. Berikut adalah petua yang dapat membantu:

  • Lakukan dengan telanjang atau dengan pakaian. Semasa melakukan posisi seks ini, anda boleh memilih untuk melakukannya dengan berpakaian atau bahkan menanggalkan pakaian anda. Kuncinya adalah memilih apa sahaja yang terasa lebih selesa.
  • Perhatikan nafas. Bahagian penting seks dalam kedudukan teratai adalah bernafas. Cuba fokus pada pernafasan anda. Dengan cara itu anda dapat menikmati masa ini lebih banyak.
  • Merangsang semua pancaindera. Untuk merangsang semua pancaindera, anda boleh menyalakan lilin aromaterapi dan menghidupkan muzik sensual. Sentuh juga pasangan anda perlahan-lahan dan nikmati semua sentuhan yang anda rasakan. Ini dapat membantu anda merasakan setiap sensasi yang menyenangkan.
  • Lakukan dengan perlahan. Bahagian yang tidak kurang pentingnya adalah mengatur tempo. Jangan terburu-buru, tetapi pastikan anda dan pasangan dapat merasakan sesuatu dengan lebih mendalam.
  • Jelajahi badan pasangan anda dengan teliti. Biarkan anda dan pasangan saling menyentuh dan menjelajah badan. Semasa mencium, gunakan juga lidah anda untuk menjelajah mulut anda.
  • Lakukan eksperimen kreatif. Anda juga boleh mencuba percubaan lain dengan pasangan anda. Melakukan BDSM (Ikatan dan Disiplin, Dominan dan Penyerahan dan, Sadisme dan Masokisme) misalnya. Ia juga dapat meningkatkan keakraban.

Apabila anda melakukannya untuk pertama kalinya, anda mungkin masih berasa canggung. Tetapi setelah beberapa kali berlatih, kedudukan seks ini dapat memberikan keseronokan dan tenaga erotik yang berbeza. Jadi, jangan ragu untuk mencubanya.

Ada soalan lebih lanjut mengenai kesihatan seksual? Sila berbincang secara langsung dengan doktor kami untuk berunding melalui Good Doctor dalam perkhidmatan 24/7. Rakan doktor kami bersedia memberikan penyelesaian. Ayuh, muat turun aplikasi Doktor Baik di sini!