Kesihatan

Jangan Terlalu Sering, Berbahaya Menggunakan Magic Tissue!

Melakukan hubungan seks tentunya merupakan perkara penting bagi suami isteri agar hubungannya tetap romantis dan juga harmoni. Adakah anda tahu bahawa tisu sihir banyak digunakan oleh lelaki untuk lebih kuat di ranjang? Bukan hanya itu, ternyata ini adalah satu lagi faedah tisu sihir.

Apa itu tisu sihir?

Bagi anda yang tidak tahu, tisu sihir adalah tisu basah yang sering digunakan untuk mencegah ejakulasi dini pada lelaki. Cara tisu sihir ini berfungsi adalah dengan mematikan zakar.

Oleh itu, pengguna tisu sihir ini tidak akan merasakan sensasi penembusan semasa melakukan hubungan seks.

Cara menggunakan tisu sihir

Apabila anda ingin menggunakan tisu sihir ini, kaedahnya agak mudah. Anda hanya perlu menyapukan tisu ke zakar perlahan-lahan dan pastikan ia sama rata. Kemudian, biarkan cecair dari tisu ajaib kering dengan sendirinya.

Secara amnya, proses penyaluran air dari tisu sihir memakan masa sekitar 5-15 minit. Semasa hendak menembusi, basuh zakar yang telah dilumurkan dengan tisu sihir dengan air suam terlebih dahulu.

Kandungan tisu ajaib

Sebelum menggunakan tisu sihir, ada baiknya anda lebih berhati-hati dengan kandungan produk ini yang telah dijelaskan di bahagian pembungkusan. Berikut adalah beberapa kandungannya:

  • Etil alkohol atau etanol
  • Polietilena oksida
  • Benzalkonium klorida
  • Wangian

Kandungan lain yang terdapat dalam tisu sihir adalah ekstrak lidah buaya. Kelebihan kandungan bahan semula jadi ini untuk melembutkan kulit dan bahan lain dalam bentuk triclosan dan cocamidoproply betaine.

Bahaya kandungan tisu sihir

Walaupun tidak ada jaminan bahawa tisu sihir ini berbahaya, disarankan juga untuk tidak menggunakannya terlalu kerap. Sebenarnya tisu sihir ini sama dengan ubat lain.

Pelbagai bahan yang terdapat dalam tisu sihir juga boleh menyebabkan kesan sampingan, termasuk alergi dan kerengsaan kulit. Berikut adalah beberapa kesan sampingan kandungan tisu sihir.

1. Triclosan

Kandungan triclosan pada tisu sihir didapati membuat kulit rentan terhadap kerusakan akibat alergi dan kerengsaan, serta membuat bakteria tahan terhadap antibiotik.

2. Benzalkonium klorida

Apabila menggunakan tisu sihir terlalu kerap boleh membuat zakar mengalami ruam, bengkak, dan kerengsaan kulit yang teruk. Ini disebabkan oleh adanya zat benzalkonium klorida.

3. Etil alkohol

Kandungan alkohol yang terlalu banyak pada tisu sihir boleh merengsakan kulit.

Bahan yang sering digunakan dalam produk perawatan luka boleh menyebabkan keluhan dalam bentuk menyengat dan menyengat pada kulit.

4. Wangian

Anda harus sedar bahawa kandungan minyak wangi dalam tisu ajaib ini tidak hanya berbahaya ketika diserap ke dalam kulit, tetapi juga ketika aroma disedut. Wangian juga dikenali sebagai salah satu penyebab utama dermatitis kontak.

Sangat digalakkan untuk anda, sebelum menggunakan tisu sihir, anda harus berjumpa doktor terlebih dahulu. Ini dilakukan untuk mengurangkan risiko kesan sampingan yang teruk.

Kesan sampingan tisu sihir

Tisu sihir sering digunakan kerana terbukti berkesan dan menjadikan seks lebih romantis. Ia juga memberi kesan terhadap keharmonian hubungan semasa tidur.

Namun, anda juga perlu tahu bahawa kesan sampingan penggunaan tisu sihir bukan hanya untuk lelaki, tetapi juga untuk wanita. Berikut adalah beberapa kesan sampingan penggunaan tisu sihir:

1. Kepekaan zakar menurun

Telah dijelaskan di atas bahawa, ketika menggunakan tisu sihir, zakar akan lebih kebal terhadap pelbagai rasa. Lebih buruk lagi, anda juga boleh mengalami kebas dan membuat lelaki tahan lama di tempat tidur. Itulah yang menjadikan sensitiviti zakar akan berkurang.

2. Membuat kerengsaan faraj

Lebih berbahaya lagi jika anda menggunakan tisu sihir secara berterusan, malah akan membahayakan pasangan anda.

Apabila anda menggunakan produk ini, tentu sensitiviti zakar berkurang, dan membuat lelaki memerlukan geseran yang lebih kuat untuk merasakan kepekaan semasa penembusan. Sehingga dapat meningkatkan potensi zakar menjadi lepuh dan kerengsaan pada dinding vagina.

Rujuk masalah kesihatan dan keluarga anda melalui perkhidmatan Good Doctor 24/7. Rakan doktor kami bersedia memberikan penyelesaian. Ayuh, muat turun aplikasi Doktor Baik di sini!