Kesihatan

Makna nafas wanita semasa berhubungan seks, adakah itu selalu merupakan petanda yang baik?

Nafas sering ditafsirkan sebagai keseronokan semasa hubungan seks. Dalam filem yang memaparkan adegan seksual, wanita sering digambarkan sebagai lebih kerap menghela nafas daripada lelaki.

Dilaporkan Wa Hari Ini, satu kajian menunjukkan perkara yang sama, iaitu wanita membuat lebih banyak kebisingan ketika berhubungan seks berbanding lelaki.

Dari 566 wanita, 94 peratus wanita mengatakan mereka menghela nafas lebih kerap dan kuat daripada pasangan mereka di tempat tidur. 70 peratus daripada 605 responden lelaki juga bersetuju dengan ini.

Baca juga: Adakah Seks Rasa Membosankan? Anda dan Rakan Anda Harus Mencuba Cara Ini Untuk Mengatasinya!

Lalu, apa makna nafas wanita ketika berhubungan seks?

Apabila anda mendengar suara mendesah semasa melakukan hubungan seks, kebanyakan lelaki akan menganggap bahawa pasangannya berpuas hati. Eitss, tetapi nafas wanita semasa hubungan seks mempunyai makna yang berbeza, anda tahu, ingin tahu? Inilah makna nafas wanita semasa melakukan hubungan seks.

Tindak balas automatik terhadap kepuasan

Salah satu sebab yang paling umum mengapa wanita menghela nafas adalah kerana ia adalah tindak balas kepuasan atau keseronokan secara automatik. Kepuasan yang diperoleh semasa melakukan hubungan seksual boleh menyebabkan tindak balas yang dapat didengar atau bahkan tidak disengajakan.

Ketidakselesaan semasa hubungan seks

Menghela nafas sememangnya bererti seorang wanita merasa puas ketika melakukan hubungan seks, tetapi itu juga boleh menjadi tanda bahawa dia tidak selesa semasa berhubungan seks, anda tahu!

Apabila faraj sakit semasa persetubuhan, wanita akan menghela nafas atau lebih tepat mengerang kesakitan. Ini adalah tindak balas terhadap kesakitan.

Menghela nafas dengan suara yang menyakitkan dapat menghantar mesej kepada pasangan anda bahawa dia tidak selesa.

Diam dapat mengurangkan mood

Apa yang berlaku pada seks jika tidak ada suara yang dibuat? Menghela nafas atau rintihan dapat menjadikan seks lebih menyenangkan bagi pasangan yang terlibat. Apabila seks mencapai kemuncak tetapi tidak ada nafas yang dikeluarkan ini dapat menurunkan mood.

Untuk membahagiakan pasangan anda

Sebab lain di sebalik desahan wanita adalah untuk membuat pasangannya merasa bahagia dan puas. Lancarkan Bonobologi, lelaki akan merasa lebih maskulin dan kuat apabila dia dapat membuat pasangannya merasa senang ketika melakukan hubungan seks dengannya.

Menghela nafas yang lembut sebagai tanda kepuasan dalam hubungan seksual dapat memberi seorang lelaki idea bahawa seorang wanita menikmati apa yang dia lakukan dan itu sangat menggembirakannya.

Mengubah irama seks

Sekiranya wanita berfikir untuk menghela nafas atau mengerang sebagai cara untuk mengekspresikan diri tanpa kata-kata, ini boleh menjadi cara atau bahkan tanda untuk mengubah irama seksual lelaki semasa hubungan seksual.

Apabila seorang wanita menghela nafas puas dan kemudian seorang lelaki melakukan sesuatu yang tidak disukainya, suara merengek pada wanita dapat berubah menjadi tidak selesa. Apabila ini berlaku, boleh menjadi tanda bagi seorang lelaki untuk mengubah gaya seksnya kembali kepada sesuatu yang disukai oleh wanita.

Ini adalah cara wanita membimbing seorang lelaki tanpa benar-benar memberitahunya apa yang harus dilakukan.

Tanda-tanda untuk menyelesaikan hubungan seks dengan cepat

Kadang-kadang hubungan seks boleh bertahan lama dan membuat seorang wanita keletihan. Menghela nafas juga boleh bermaksud seorang wanita ingin mempercepat keadaan. Menghela nafas sahaja boleh meningkatkan masa orgasme pada lelaki.

Melambatkan hubungan seks

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, nafas lembut wanita dapat memberi kesan kepada seorang lelaki bahawa pasangannya menikmati apa yang dia lakukan.

Sebenarnya, ini juga bermaksud pasangan anda memerlukan lebih banyak masa di tempat tidur dan tidak mahu melakukan seks.

Ini dapat membantu wanita menjangkakan apakah pasangannya akan lebih cepat orgasme. Sekiranya lelaki dapat memahami desahan yang dibuat oleh wanita, pasangan boleh melakukan hubungan seks yang lebih baik dan menyenangkan.

Untuk meningkatkan libido

Mempunyai aktiviti yang sibuk kadangkala membuat wanita tidak terangsang untuk melakukan hubungan seks. Ia juga menyukarkan mereka untuk fokus semasa melakukan hubungan seks.

Menghela nafas adalah salah satu cara untuk memulihkan fikiran wanita ketika melakukan hubungan seks. Dengan menghela nafas, seorang wanita dapat melepaskan pikirannya dari tugas-tugas yang membebankannya sehingga dia dapat menikmati seks sebagaimana mestinya.

Meningkatkan semangat pada lelaki

Sekiranya seorang lelaki meluangkan masa untuk melakukan hubungan seks tetapi tidak mood melakukannya, pasangan mungkin menghela nafas untuk bertambah baik mood atau semangat pada lelaki.

Kaedah ini dapat menolong lelaki ketika tidak mood untuk melakukan hubungan seks, tetapi pasangan wanita menginginkannya.

Rujuk masalah kesihatan dan keluarga anda melalui perkhidmatan Good Doctor 24/7. Rakan doktor kami bersedia memberikan penyelesaian. Ayuh, muat turun aplikasi Doktor Baik di sini!